top of page

STEUN EEN PROJECT

De maandelijkse bijdragen van peters en meters gaan uitsluitend naar het kernproject van Shisha Seva: onderwijs. Maar met de inkomsten uit extra giften, legaten of gerichte campagnes worden uiteenlopende speciale projecten gefinancierd. Het idee voor zo'n speciaal project komt doorgaans van onze medewerkers in India. De bedoeling en de doelgroep ervan zijn precies omschreven. Voor sommige projecten volstaat een eenmalige bijdrage. Andere, zoals het coachen van een student, vragen veeleer een langer engagement. 

Naar aanleiding van een heuglijke gebeurtenis (geboorte, huwelijk, pensionering...) of omdat het u persoonlijk aanspreekt, kunt u met een vrije gift een van deze projecten steunen. Vanaf een bedrag van 40 euro zijn ook deze giften fiscaal aftrekbaar. Aarzel niet om contact met ons op te nemen als u over een van deze projecten meer informatie wenst.

Lopende projecten
PAGINA 6 PULLOVERS.jpg

Campagne Pullover

Ook India kent een winterseizoen: vooral in januari en februari kan het op veel plaatsen 's ochtends en 's avonds erg kil zijn. Daarom oganiseerde Shisha Seva in het verleden al tweemaal een Campagne Pullover, met groot succes. Honderden kinderen kregen dankzij extra giften degelijke en lekker warme pullovers, die uiteraard ter plaatse werden aangekocht. Maar pullovers verslijten, en er komen voortdurend nieuwe kinderen naar de boardings. Daarom loopt er nu een nieuwe campagne. Voor amper 4,50 euro (350 roepie) schenkt u één kind één nieuwe pullover. Een bewijs dat ook kleine beetjes helpen...

NAAIMACHINE.jpg

Naaimachine als bruidsschat?

Een eigen inkomen speelt in India een grote rol bij de emancipatie en de zelfverwezenlijking van de vrouw. Dat is een probleem voor nog te veel meisjes die het niet volhouden op school of door familiale omstandigheden zelfs helemaal geen onderwijs genieten. Voor hen wordt het 'project naaimachines' voortgezet. Want het bezit van een naaimachine kan zelfs... een beperkte bruidsschat compenseren! Met 12.500 roepie (160 euro) kunnen we één meisje een korte maar intensieve opleiding geven én een naaimachine voor haar aankopen. Dat verzekert haar een broodwinning én een toekomst.

Castiella1.JPG

Word coach van een student

In Ankleshwar (Gujarat) geeft father Joaquín Castiella eten en onderdak aan studenten, die als tegenprestatie helpen om de jongens in de boarding pedagogisch te begeleiden. De studenten volgen diverse cursussen, meestal een twee jaar durende opleiding tot IT-specialist, aan de universiteit van Bharuch. Maar ze vrezen voortdurend dat ze hun studie niet zullen kunnen afmaken bij gebrek aan geld. Eén jaar aan de universiteit (collegegeld, studieboeken, verplaatsingen en dergelijke inbegrepen) kost 25.000 roepie of 375 euro. Deze studenten hebben een basiskennis Engels, u kunt dus direct met hen corresponderen. En father Castiella staat garant voor de ernst van de studie én... voor goede resultaten. Wilt u coach worden van een van deze studenten? U kunt het ons laten weten via het contactformulier.

DSCF2132.jpg

Gevraagd: schoonheidsspecialistes

Voor huwelijken en andere festiviteiten is er in India veel vraag naar schoonheidsspecialistes. Want bij grote gelegenheden laten vrouwen hun handen en voeten graag versieren met kunstige hennatatoeages. Shisha Seva geeft financiële steun aan de opleiding van meisjes en jonge vrouwen die hun eigen 'beauty parlour' of schoonheidssalon willen beginnen. Deze opleiding is kort en laagdrempelig. Ze verzekert een persoonlijk inkomen voor meisjes die om uiteenlopende redenen niet verder kunnen studeren.

IMG_8368.JPG

Financier een brommerlening

Wanneer jongeren, na een opleiding die ze dankzij Shisha Seva konden volgen, een job gevonden hebben, is de verplaatsing vaak een probleem. Ze wonen in afgelegen dorpen en worden, bij gebrek aan degelijk openbaar vervoer, soms gedwongen de nacht door te brengen op een geïmproviseerde slaapplaats in de buurt van hun werk, in een bushalte of zo. Met een kleine lening, waarvan ze de helft na een jaar moeten terugbetalen, geeft Shisha Seva hun de mogelijkheid om een bromfiets aan te kopen. Als u financier wilt worden van een 'brommerlening', meld dat dan via het contactformulier. Ook dit project wordt van dichtbij opgevolgd door father Castiella.

bottom of page