top of page

DE BOARDINGS

Aan een eerste generatie onderwijs geven is ook in India erg moeilijk. De ouders, vaak arme dagloners, zijn zelf nauwelijks of niet naar school geweest en zien het nut ervan niet in. De kinderen moeten al heel jong mee het veld op om te werken, want elke roepie telt. De iets oudere meisjes blijven thuis als oppas voor hun  kleinste broertjes en zusjes.

Om deze kinderen naar de school te krijgen en ze er te houden, bieden de missieposten hun een verblijf in een internaat of boarding aan. Ze hoeven dan niet heen en weer te pendelen naar hun soms afgelegen dorp. Ze krijgen drie maaltijden per dag en een hygiënische slaapplaats. Voor schoolboeken en studiemateriaal zorgt de missiepost. Voor en na de schooluren moeten de kinderen klusjes opknappen, maar is er ook studiebegeleiding en ontspanning.

Voor dit alles betalen de ouders hooguit een symbolisch schoolgeld, want meer hebben ze niet. Het zijn de meters en peters van Shisha Seva die dit alles, met een bijdrage van amper 12 euro per maand, mogelijk helpen maken. In een reeks foto's laten we u meegenieten van het dagelijks leven in de boardings.

BUITEN DE BOARDING

Als kinderen niet de kans krijgen om naar school te gaan, ziet hun leven er heel anders uit....

bottom of page